Examinationen

I tosdags förra veckan så skrev jag ett inlägg om emxaminationer och att jag alltid blev så nervös. Jag bestämde mig då för att inte vara nervös på examinationen dagen efter. När examinationen sedan kom måste jag erkänna att jag inte alls var lika nervös som jag brukar, jag kände mig ganska lugn ändå även om jag var lite nervös.

.. och idag fick vi reda på ifall vi klarat examinationen.. och vet ni vad? Jag klarade den! Blev så otroligt lättad och glad!

Så nu sitter jag och myser i soffan med te och min "All time high"-lista på spotify och funderar över vilken som är världens bästa låt.

Världens bästa låt.

Tittade på "En bok - En författare" på tv igår. Pontus de Wolfe var då där och pratade om sin och Salems bok "Vad är musik?"

Intervjuaren frågade då honom, "Vad är världens bästa låt?" och sa att han var tvungen att svara, han svarade då: The Beatles - Strawberry fields forever.

Det fick mig att tänka, vad är världens bästa låt för mig? Jag vet inte riktigt svaret, men jag har bestämt mig för att fundera tills jag kommer på det. Återkommer med det.

Vad är världens bästa låt för er?


Iron and Wine.

Sitter hemma, nyss hemkommen från en intervju och lyssnar på Iron & Wine -  Flightless bird, american mouth. Så otroligt bra låt, minns när den kom, tror det var ca 2 år sedan och än idag är den lika bra. Det är en sån låt som ger så mycket känslor och minnen från förr.

Angående intervjun så var jag på gruppintevju för Espresso House, jag kan inte riktigt bestämma mig över ifall intervjun gick bra eller dåligt. Tror dock att det lutar mer åt det dåliga hållet, vet inte riktigt varför men kände mig inte på topp och kände att jag kanske inte visade den delen som jag borde ha visat. Jaja, time will tell.



Peter Pan

Fick ett otroligt sug att se Peter Pan nu, en sådan fin film, det är nog en av mina bästa!



Första advent

I går var det första advent. Om sanningen ska fram så har jag inte alls lyckats få fram någon julkänsla än, jag hade inte ens julpyntat till första advent. Och inte gör det varma vädret julstämmningen större heller, jag går ju för sjutton i min höstjacka fortfarande. Men i alla fall, i söndags åkte jag till Västerås för att träffa mina fina! Louise var på besök från Halmstad och hade inte sett henne sedan augusti, helt sjukt! Först blev det spicy med alla fina och sedan på eftermiddagen hängde jag, Amanda och Louise hemma och Louise och adventsmös ordentligt med glögg, pepparkakor och polarexpressen. Polarexpressen var helt klart en fantastisk julfilm, att jag inte sett den innan alltså.

Idag fortsatte jag i alla fall med att bygga upp julstämmningen, jag och maija pyntade, drack glögg, åt lussekatt och lyssnade på fin Julmusik, så förhoppningsvis är julkänslan här på riktigt snart:)

Här kommer lite bilder från får pyntkväll!


Examinationer

Imorgon har jag examination i skolan, jag minns sist jag hade en praktisk examination och hur hemskt det var. Jag har nämligen en tendens att bli väldigt, väldigt nervös, och förra gången blev jag precis det. Jag mindes knappt vad jag hette och läste lappen framför minst 10 gånger men var ändå inte säker på vad jag läst. Efter förra examinationen minns jag också hur jag ringde min vän Klas och var helt förstörd över hur dåligt det hade gått, dock när jag sedan fick betyget hade jag konstigt nog klarat det. Imorgon däremot har jag bestämt mig för att inte vara nervös, det är allt för onödigt och det förstör bara. Så nu ger jag upp mina nervösa tankar och tänker för mig själv: Jag vill, jag kan, jag ska. För om jag vill så kan jag och om jag kan så kan jag fakitiskt! gnatt.

Änglar!

Mina två systerbarn är helt underbara och kan verkligen få mig att bli glad när som helst, ni är bäst!


Ibland borde man låta det osagda vara osagt.

Jag har funderat en hel del på varför vår vänskap förstörts till viss del. Jag har insett att vi förstörde den när vi rörde upp det där osagda som vi trodde var något men som sedan visade sig inte vara något alls. Så nu klarar jag inte av att gå tillbaka till det vi var förut för jag kan inte sluta känna någon slags press, som om du förväntar dig något som du aldrig kommer få, även fast jag inte ens vet ifall du förväntar dig något alls. Förlåt min vän, jag måste nog bara ge det lite tid.


Vi skickade upp ballonger i himmelen.

I lördags var det alla krossade hjärtans dag så jag och Maija begav oss till Sergels torg för att se vad de hade anordnat där. Vi fick skicka upp ballonger med små hjärtekross meddelanden på. Fint tycker jag!


Stockholm


För lite mer än ett år sedan flyttade jag från Västerås till Stockholm för att börja plugga. Jag flyttade nog mest för att jag ville pröva något nytt och jag var väl lite rädd för att fastna i Västerås, så det fick bli Stockholm i stället. Tillslut lyckades vi få en lägenhet i Hammarby Sjöstad via SSSB , Jo jag och Thomas, vi var ju tillsammans då. Under årets gång har en del förändrats, jag och Thomas gjorde slut och nu bor jag med min fina vän Maija i stället.  Sommaren var en av de bästa jag haft och när hösten sedan kom så kändes det mer och mer naturligt att bo i Stockholm och jag kände att jag började känna mig som hemma här. Jag minns speciellt en gång när jag gick på söder på väg någonstans (minns inte vart), det var då jättemånga ställen jag gick förbi som fick mig att minnas det gånga året och det fick mig att tänka en hel del.




Jag gick bland annat förbi Hellströms som jag varit på många, många fredagar med klassisarna för att äta Nachos. Skrapan, där Catthis bodde förut och jag mindes dagarna vi var hemma hos henne och hennes utsikt som jag alltid lyckades få svindel av men förbannat fint var det, Ringen där jag gått många gånger och panikshoppat, biografen Victoria där jag var på bio för första gången i Stockholm, ett flertal fik och mycket, mycket mer. Jag insåg i alla fall att jag börjar känna mig som hemma här och jag har skapat mina minnen här och dessa minnen kommer bara fortsätta att bli fler. Jag vill avsluta med att säga att jag är glad över mitt beslut över att ha flyttat hit, även om det till en börjar gjorde väldigt ont att flytta från alla och allt säkert i Västerås.  Även om jag stundtals haft nedgångar detta år så känner jag mig nöjd över vart jag är idag och att jag känner att jag äntligen är på väg åt rätt håll.


Mysfredag!

Haft mysfredag med maija med god mat, hemmagjord glass och film! Riktigt härligt med sådana kvällar må jag säga! Gillar också att vi är lite smått galna båda två, har akrobatikat, legat på golvet och lyssnat på låtar om
Maija eller natalie! Underbar kväll!

Imorgon vankas det utgång för mig, maija och Sofie! Men innan det ska jag och maija vara på sergelstorg kl 12 och se vad som händer där, hihi!


Ångest

Måste säga att det här inte alls känns bra, frågan är klarar jag av att erkänna faktum och är jag redo att acceptera det eller kommer jag fortsätta att förtränga? Jag vill ju bara få dansa men det är väl tydligen för mycket begärt..


Det värsta utav drömmar.

I natt drömde jag en riktigt jobbig dröm, precis en sån där som känns så verklig och gör ont i hela kroppen och när man sedan vaknar och tänker tillbaka på drömmen så gör det lika ont igen och smärtan fortsätter att hålla i sig hela långa dagen. Precis nu inser jag att just det drömmen handlade om är det jag varit rädd för den senaste tiden, att om du såg mig skulle låtsas som om jag aldrig funnits. Som tur var min vän med i drömmen och jag minns hur jag tog tag i henne och klämde åt allt var jag kunde för att det gjorde så himlans ont i mig.. För att känna sig osynlig är bland det värsta som finns.


Inflyttningsfest al la maiatt och snappily!

Igår var det inflyttningsfest här. Det var förbannat roligt, här kommer lite bilder från telefonen.


Tankarna svirar.


RSS 2.0