Bilder från jul


Jullovet

Helt otroligt vad jag varit dålig på att blogga denna julhelg/lov. Men saken är den att jag inte direkt haft tid att tänka direkt eller sitta vid datorn. Jag har umgåtts massor med mina fina vänner och med min fina familj, träffat vänner som jag inte träffat på jättelänge osv. Det har varit underbart. Så jag måste säga att jag mått på topp mest hela tiden.. eller ja om vi bortser från annandagen då jag inte alls mådde nå vidare.. men det ska vi inte prata om.

Under julen var i alla fall min kära syster här med Max och Kristoffer och självklart var även mormor här, vi hade det mysigt, gick på promenad på julaftonsmorgonen och firade sedan julafton som vi alltid gör med kalle, glögg, julgodis, god mat, julklappar osv. På juldagen bar det av till min andra syster där vi åt kalkon och firade jul med henne, Lovisa och Nisse och på kvällen blev det utgång för mig.

Efter juldagarna har jag mestadels umgåtts med vänner och myst och sedan har jag även pluggat lite, vilket var mindre kul.
Helt enkelt ett perfekt avslut på året 2011 som jag må säga ha varit ett kanonår. Många jag har pratat med har klagat på 2011 men jag håller inte alls med. Det har varit ett av mina bästa år och jag känner att jag växt otroligt mycket som person. Nu ska jag sova så att jag orkar med morgondagen, godnatt!

Ilska.

Idag träffade jag Maija över en kaffe och lite stanhäng. Vi kom in på människor och vad alla är elaka här i världen. Det finns inte många i denna värld som är snälla och inte gör något ont. Folk gör dumma saker hit och dit och är elaka mot varandra. Vart är världen påväg egentligen?

Födelsedagen

Oj, nu har jag varit dålig på att blogga. Jag är äntligen hemma i Västerås i alla fall. I onsdags fyllde jag år, det vart en toppendag. Det började med jobb, sedan bar det av till Västerås med en sjukt tung resväska, kameraväska och en fullproppad ryggsäck. Haha jag dog. Åkte tåg med Johanna vilket var otroligt mys, hon är underbart bra! Sen tog jag bussen hem, träffade Amanda och Louise av en slump. Åkte hem åt mat och tårta med familjen. Sedan åkte jag hem till Louise där jag, hon, Amanda, Chi och stålis mös. En toppendag vart det helt enkelt och mina vänner är för fina!

Här kommer en bild på tårtan min syster gjort, passionsfrukt cheesecake! Mums!


Måndag med fredagskänsla.

Nu är den dumma tentan gjort, och den gick skit som väntat. Men men något har jag nog lärt mig av den iaf. Efter tentan var det som sagt tentapub, kul grej men jag var på lite allt för segt humör så en öl fick räcka för mig. Sen när jag kom hem hade jag fått världens absolut finaste julkort på posten av fina Sofie, blev så otroligt glad. Du är toppen gullevän!

Just nu är det julmusik för fulla muggar och kolakakorsbak inför jul. Gotti!

Känns som om jullovet är här nu, men så är det icke. Imorgon är det tisdag och skola igen, suck. Jag som hoppades på jullov.

En positiv sak är ju att snön har kommit till oss i alla fall, så otroligt mysigt!!



Så här blev kolakakorna!


Förövrigt har jag och mina systrar börjat blogga på min systers gamla blogg om matlagning och bakverk, så från och med nu kommer vi blogga där alla tre, kolla in det vetja! www.systerdessert.blogspot.com

Så mycket jag vill ha sagt.

Känner att jag har så mycket jag vill skriva just nu, så mycket som vill ut. Men det blir allt för mycket bombbloggande då, varför kan inte skrivinspirationen vara jämn över alla dagar i stället för att allt ska komma på en gång?

Skulle vilja skriva om hur mycket jag saknar dansen och min rädsla över att inte bli bra. Jag skulle också vilja skriva om att man behöver gråta ut ibland, något som inte hänt på länge och mycket, mycket mer.

Får försöka hålla kvar mina tankar till någon annan dag, nu blir det läsa och sen sova så jag kommer upp imorgon kl 7 då det är julkalendern, galet spännande!


Längtan!

Jag längtar så otroligt mkt till på onsdag, inte för att jag fyller då, det rent utsagt fasar jag. Utan jag längtar för jag ska få träffa mina fina, underbara vänner då, ni är bäst!

Fick denna bild som ett mms av Louise idag, goding! <3


Tentaångest a la kvällen innan.

Jaha, då har dagarna gått och nu är det ingen tid kvar att plugga till tentan. Då uppkommer alltid denna ångest, varför pluggade jag inte mera? Jag kommer inte klara den och då måste jag göra om den.. jag vill inte det! Varför lär man sig aldrig att plugga mera och i tid?

Så nu sitter jag i alla fall här och försöker lugna nerverna med allt släckt i lägenheten, enbart adventsljusstaken och julbelysningen i julgranen lyser, dricker mjölk och lyssnar på musik, så otroligt mysigt. Älskar sådana kvällar, dock kan jag inte njuta av det fullt ut då tentan hela tiden kommer upp i tankarna. Längtar så otroligt mycket till att tentan är över man får andas ut en stund.

Efter tentan blir det tentapub, vilket ska bli kul hoppas man bara är på bra humör efter tentan och inte på allt för dåligt humör.

image description

Julegranis!

Nu har julen kommit till oss på riktigt, vi har pyntat en fin liten gran, alla ljus i adventsljusstaken är tända och nu blir det glögg och lussebulle, myspys!


Godmorgon.

Nu har jag äntligen vaknat till liv. Det var extra jobbigt att gå upp i morse, kanske beror det på det trista vädret vi har? Det är så sjukt mörkt ute. Nu har jag sett julkalendern och ätit frulle så nu har jag en kaffe vid mig och mina pluggpapper, så nu är det intensivplugg på hög nivå som gäller. Detta medför bloggförbud för mig. Glad fjärde advent :)


Massbloggning.

Ojoj vad många blogginlägg det kommer på raken denna kväll. I brist på pluggmotivation så fördriver jag tiden här i stället.

Om 4 dagar åker jag hem till Västerås över jul vilket ska bli otroligt skönt. Längtar tills jag bara kan vara hemma och få ta det lugnt och verkligen vila upp mig, umgås med de bästa osv. Dock är det mycket som ska göras innan det vilket känns lite tungt, önskar att det bara var över och man kunde få åka hem nu. Jag orkar inte plugga meraa..

Sen måste jag förövrigt komma på vad som ska göras på nyår. Tycker dock nyår är så sjukt överskattat så har inte så stor lust att hitta på något speciellt utan får bli att umgås med fina vänner men får se vart detta blir bara.


Du är bra.

Jag såg en glimt av den fina du igen, den du brukade vara. Kanske är det så att du alltid har varit densamma men att du bara har låtit bli att visa den delen av dig för mig för att vi inte har varit lika nära under en tid.

Jag blir förundrad över att många som ser oss tillsammans ofta frågar om det är något mellan oss, dig och mig. Jag har alltid undrat vad det är för något de ser. Du är min vän och jag är din och ingen av oss vill något mer. Kanske är det grejen att du på något vis påminner om mig som gör oss så nära, för på något sätt känns det som du verkligen kan förstå mig. Fast när jag tänker ett steg längre så är vi inte alls lika, en viss del av dig är så olik mig som man kan vara. Nej nu har jag nog helt snurrat till det för mig, men i alla fall.. du är bra!




I have lost my muchness.

The mad hatter: "You used to be much more..."muchier." You've lost your muchness."

Jag skulle vilja ha min egna lilla hattmakare här hemma, hur bra skulle inte livet vara då? Roligt vore det om inte annat.

Helg.

Som jag tidigare sagt har min hjärna helt gått på jullov nu så en helg som skulle bestått av massor av plugg har inte riktigt gjort det. Helgen började med mysfrukost på hornsgatan med Amanda, alltid lika mysigt. Sedan bar det av till Catthis och plugg med henne och Blendis till kl 16, vilket var sjukt bra! Sedan på kvällen blev det fira Johan som fyllde år, så vi var ett par stycken som drog och käkade middag på Shanti, förbannat gott och sedan bar det av till Hellströms. En lyckad kväll helt enkelt.

Idag har dagen mest bestått av familjemys, försök till plugg och Alice i underlandet, dock somnade jag under filmen så Maija tyckte nog att jag var sjukt bra sällskap. Haha. Nu ligger hon dock och sover för hon börjar jobba kl 6 imorgon. Så jag sitter här och försöker läsa på patofysiologin vilket går mindre bra då jag bara hittar på massa annat att göra. Funderar på att gå och lägga mig snart så jag kanske kan satsa på köttplugg imorgon i stället men vi får se.



Jag skrev ett brev.

För någon vecka sedan gjorde jag något som jag inte gjort på väldigt länge, jag skrev ett brev. Ett brev till min fantastiska mamma. Det var nämligen så att jag insåg att man allt för sällan berättar för ens nära och kära om hur mycket de verkligen betyder och hur underbara de är. Så jag började med henne för att hon är den mest fantastiska jag vet. Vet inte riktigt om det kommer hålla det här med att skicka brev till er, kan tänka mig att det är en sak som kan komma att rinna ut i sanden men jag lovar att jag ska försöka fortsätta med detta. För ni måste verkligen få veta hur bra jag tycker att ni är.


Spela sönder förbud listan!

Jag måste erkänna det, jag har misslyckats totalt. Jag gjorde en musiklista med låtar jag hade ”spela sönder förbud” på, dessa är mina absoluta favoriter just nu och består av ca 6 låtar. Men eftersom dessa är mina allra bästa just nu så vill jag ju bara lyssna på den listan, vilket nu gör så att jag är på väg att spela sönder de fina låtarna eftersom de går runt och runt så snabbt. Score Natti!


Tidsångest.

Har den senaste tiden haft rätt så mycket att göra. Jag har världen största tenta på måndag samtidigt som jag är ny på jobbet och ska ha massa upplärning nu samtidigt som man har massor att fixa inför jul. Jag önskar bara att jag kunde vakna upp och det var den 20 december och att tentan redan var gjord. För jag tror nog det är den som ger mig ångesten, har ingen ork till att plugga och jag vill bara ha jul nu! Min hjärna är på jullov.

Oj vad klagig jag börjar känna mig. Detta bör jag ändra på, så nästa ska bli ett positivt inlägg. Om någonting bra.. Får se vad det ska bli bara.


En bättre du.

Du och jag har glidit isär de senaste månaderna och vi båda vet orsakerna till detta. Ändå kan jag inte låta bli att bli arg över att vi inte gör något åt det. Du var ändå en väldigt bra och fin vän för mig som jag kunde anförtro mig till. Det kändes så bra att kunna prata med dig och att du kunde prata med mig men just nu är du inte alls bra. Du rent utsagt förstör dig själv och har blivit den sämre personligheten av dig. Du är helt enkelt förändrad eller förlåt.. borde jag kanske säga att vi är förändrade? I alla fall kommer jag fortsätta att hoppas att du hittar till den bättre du, den jag vet att du kan vara (den fantastiska du, som du inte alltid visar) och jag fortsätter även att hoppas att du och jag hittar tillbaka till vår vänskap någongång, för just nu finns inget vi och ingen direkt vänskap.



Svårt att sova.

Igår hade jag svårt att sova, jag trodde det bara var för att jag sov 2 h mitt på dagen igår. Men idag igen ligger jag här i sängen och tankarna går runt runt. Jag borde ju vara trött nu. Är rätt så stressad inför allt som ska göras innan jul och inför tentan som inte alls kommer gå bra, antar att det väl är då jag blir så här, sömnlös, rastlös och tankspridd. Jag måste verkligen lära mig att släppa iväg mina tankar, de kan bli alldeles för mycket ibland..


Spela sönder förbud!

Idag har jag pluggat och blivit allt för trött på att skriva om massa sjukdomar, i slutet kunde jag inte ens stava. Så då la jag av.

Har skaffat mig två nya favoritlåtar, dessa har nu spela sönder förbud på sig. Har nämligen allt för lätt för att spela sönder låtar jag tycker om.

Timbuktu – Flickan och kråkan
Joshua Radin – When You Find Me


Tjuvarnas jul.

Jag insåg just en sak, att när jag skrev listan på saker som ger mig julkänsla missade jag den allra viktigaste av dem. Nämligen julkalendern. Jag älskar att vakna tidigt på morgonen, sätta på tvn och få ligga kvar under täcket och titta på Tjuvarnas jul. För första året på väldigt länge så är julkalendern riktigt bra.


Hög på lycka!

Beskedet är nu kommet och jag fick jobbet! Är så sjukt glad och det ska bli så otroligt kul. Har nmligen fått jobb på Espresso House, så jag kommer att jobba främst helg där.

Dock lite tråkigt att jag inte får njuta av denna lycka så mkt då jag har sån sjukt enorm pluggångest inför tentan. Det finns nämligen en väldigt stor risk att jag kommer kugga den. Måste nu alltså lägga ner all min energi på att plugga för att ha någon chans att klara den.

Nu återgår jag till pluggandet, hejs!

Nu när jag vet vad jag kan få så vill jag bara ha det ännu mer.

I förra inlägget så skrev jag om min nervositet inför igår. Nu har dagen igår varit och det är gjort. Dock trodde jag inte att nervositeten skulle bli värre efteråt men så blev det. Kanske är det för att jag nu vet vad jag kan få och så gärna vill ha det så rädslan nu blivit så stor för att inte få det. Ja ja. Tror på något slags besked idag så vi får se hur det blir.

Nu bär det av till skolan.
Hejs.

Om det är något som jag är dålig på så är det att hålla in mina känslor.

Jag känner att jag börjar bli mer och mer nervös inför imorgon och jag försöker verkligen att sluta vara det men det går inte. Tänk om min nervositet låser mig och jag misslyckas totalt? Det har bildats en ond cirkel som jag vill komma ur, men hur? Inte vara nervös, inte vara nervös, inte vara nervös! En sak är säkert i alla fall, det kommer bli en lång och sömnlös natt.

Lycka

Härom dagen när jag var på g till sjukgymnasten såg jag denna plansch, för tre år sedan hade jag blivit överlycklig och bokat biljetter direkt. Nu vill jag gå men är lite osäker, det var ju trots allt ett tag sedan jag lyssnade på honom. Någon som är sugen att gå med mig i så fall?


.


Musik

Hittills idag har jag lyssnat på otroligt mycket musik, lyssnat på Lars Winnerbäck, Gavin degraw, laleh och mkt mer. Helt enkelt sånt jag lyssnade på för några år sedan! Jag har också målat allt för mycket idag, borde ha pluggat i stället men har inte hittat någon ork till det än.

Nu ska jag handla inför lussebaket! Puss!


Det finns så mycket man vill ha.







Är inne i en period då jag är väldigt sugen på att shoppa, vilket inte är så bra då plånboken inte riktigt har råd med det nu när det är dags för julklappshandling och allt.

Julkänsla.



Julkänsla är något jag har haft problem med det de senaste åren så i år har jag verkligen försökt jobba på att försöka få någon. Trots det ojuliga vädret så har jag faktisk lyckats skapa lite julkänsla inom mig.

Saker som ger mig julkänsla:

Glögg och pepparkakor
Chokladkalendern som man får öppna varje morgon.
Julbelysning, som är tänt under natten så om man vaknar och går upp lyser det så fint och man blir alldeles varm.
Baka julgodis inför julafton. (Lite tidigt jag vet)
Julpynt
Min julmusik.
Tända ljus.

Det är något fint med att inte behöva göra någonting alls.

Sedan igår har varit hemma ensam och jag börjar nästan känna mig lite asocial nu men jag måste erkänna att det har varit väldigt skönt att inte ha behövt göra någonting alls.  Man får då chans att göra saker som man inte alltid gör annars. Jag har..

Lyssnat på massor av musik.
Tittat på julkalendern som ger mig julkänslor.
Druckit glögg och gjort julgodis.
Målat, som jag annars vill men aldrig gör.
Haft eget hemmaspa.
Sett på baksmällan 2.
Och två lite tråkigare saker nämligen tvättat och storstädat.

Idag tänker jag fortsätta på denna bana men det kommer nog bli endel tråkigt plugg också tyvärr. Ikväll när min fina vän kommer hem ska vi kanske baka lussekatter så blir nog ut och handla lite senare också!



RSS 2.0